Zorganizowane wraz z Jemy w Łodzi, w gościnnych progach CitySpace oraz w niezwykle oryginalnych wnętrzach Fuzji Łódź, spotkanie z Przedsiębiorcami oceniamy jako bardzo udaną inaugurację cyklu spotkań dedykowanych specjalnie dla restauratorów! Jesteśmy w pełni świadomi, że prowadzenie gastronomii to wyzwanie nie tylko kulinarne, ale także administracyjne. Poza codziennym nadzorem nad funkcjonowaniem restauracji i innych biznesów gastronomicznych, konieczne jest śledzenie zmian związanych z zatrudnieniem pracowników, prawem i podatkami. Odpowiednie zastosowanie stawek VAT na serwowane dania, opodatkowanie kosztów dostawy, współpraca z pośrednikami jak Pyszne.pl, reklama alkoholu, zatrudnienie nieletnich i cudzoziemców, dobór odpowiedniej formy prowadzonej działalności….
To tylko wycinek problemów, z którymi musieli zmierzyć się dzisiaj doradcy podatkowi oraz prawnicy Grupy UNI-LEX.
Formuła inauguracyjna spotkania nie pozwoliła odnieść się szczegółowo do wszystkich tematów. Dlatego zaplanowaliśmy cykl wyspecjalizowanych szkoleń dotyczących spraw podatkowych, prawnych oraz kadrowo-płacowych dla branży gastronomiczne